Τελευταία Νέα

Αρνούνται να έλθουν στην Ελλάδα 65 μετανάστες

Θέλουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους για την Ιταλία και για τον λόγο αυτό παραμένουν στη βάρκα τους.
Σε διεθνή ύδατα, είκοσι ναυτικά μίλια ΝΔ του Αργοστολίου, μέσα σε μια λέμβο, παρέμεναν μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας, 65 μετανάστες, καθώς αρνούνται να επιβιβαστούν στα σκάφη των ελληνικών λιμενικών αρχών, επειδή θέλουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους για την Ιταλία.


Η περιπέτεια των 65 μεταναστών έγινε γνωστή περίπου στις 11 το πρωί της Δευτέρας, όταν επικοινώνησαν με τις ελληνικές αρχές, καθώς λόγω έλλειψης καυσίμων, ακινητοποιήθηκε η λέμβος στην οποία επέβαιναν. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν δυο πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος, καθώς και ένα φορτηγό πλοίο που έπλεε στην περιοχή. Σύμφωνα με το Λιμενικό, οι μετανάστες όταν ενημερώθηκαν ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τη βάρκα τους και να επιβιβαστούν στα σκάφη του Λιμενικού για να μεταφερθούν σε κοντινό ελληνικό νησί, αρνήθηκαν.

Έτσι, σχεδόν 11 ώρες μετά τον εντοπισμό τους παραμένουν στο ίδιο σημείο, καθώς οι λιμενικές αρχές εξετάζουν διάφορα ενδεχόμενα τα οποία μπορούν να πραγματοποιηθούν σ’ αυτή την περίπτωση, η οποία δεν είναι και τόσο συνηθισμένη. Και οι 65 μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους.

Χριστίνα Παπασταθοπούλου

Πηγή:efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κοινότητα Ενωμένων Αφγανών Ελλάδος (A.FG.U.GR) Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Από το Blogger.